Tekós sikerek az országos tanulmányi versenyeken

Igazgatoi koszontes 12Téglás László igazgató úr köszöntötte pénteken a különböző országos versenyek döntőjében sikereket elérő tanulóinkat.

A Vállalkozási és bérügyintézők országos versenyén voltak sikeresek a tekósok.

A két fordulóból álló verseny első szakaszában egy elméleti feladatsor várt a diákokra, mely tesztfeladatokból, számítási példákból és szöveg kiegészítésből állt, a gazdasági és jogi alapismeretek, pénzügyi alapismeretek, KKV gazdálkodás és vállalkozásfinanszírozás témaköreiből. Ezt követte egy gyakorlati tevékenység, mely  pénzforgalmi könyvelés, elektronikus bevallás és a bérszámfejtés témaköreit érintette.

Az itt elért eredmények alapján 154 nevező közül a legjobb 15 közé három tekós került, Szűcs Klári, Birgés Evelin és Suták Zsanett.

A döntőben az írásbeli fordulóban egy bérügyintézés és a társadalombiztosítási feladat várta a lányokat, majd egy egyéni prezentációt kellett bemutatni, mely egy elkészített üzleti terv bemutatása és védése volt.

Az itt nyújtott teljesítmény alapján Szűcs Klári megosztott 5. helyen szerepel pontegyenlőség miatt, Birgés Evelin 8., Suták Zsanett 9. lett.

Felkészítők: Illésné Liska Teréz, Vágóné Csuport Gyöngyi, Ocskó Gyöngyi, Tóta Zsuzsanna

Igazgatoi koszontes 2

Tóth Gergő 12.a osztályos tanuló az Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak verseny első fordulójában elért eredménye alapján Tóth Gergő 12. évfolyamos informatikai szakos tanuló bejutott a döntőbe. A versenyen nyújtott teljesítménye alapján a 26. helyen végzett, ezért továbbtanuláskor 25 többletpontot kap.

Felkészítő tanárok: Halász Ákos, Péli Csaba

Orcsik Mihály 12.a osztályos diákunk matematika tantárgyból az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében a 33. helyen végzett!

Felkészítő tanár: Berencsi Beáta

Ézsiás Gábor 13.a osztályos CAD-CAM informatikus tanuló eredményesen vett részt az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében. A két napos megmérettetésen tanulónk, az öt szakmai részterületet érintő versenyen Cad szoftver használatából, CNC gépkezelésből, valamint Szóbeli versenytevékenységből 60% feletti eredményt ért el. Az OSZTV kiírásának megfelelően ezekből a vizsgafeladatokból a szakmai záróvizsgán mentességet kap, és "jeles" osztályzat kerül a bizonyítványába.

Felkészítő tanár: Halász Ákos

Hegedűs Ádám 13.a

Az Enterprise Group és az NCT Akadémia idén is meghirdette a nagy múltra visszatekintő Országos Solid Edge és Edgecam Oktatási Versenyt. A megmérettetés lehetőséget adott a középiskolák nappali tagozatos tanulóinak arra, hogy összemérjék tudásukat a CAD modellezés és a CAM használat területén. A diákoknak a nevezéshez korábban egy pályázatot kellett benyújtaniuk. A döntőben résztvevő 10 EdgeCam kategóriás tanulóból a III. helyezést érte el!

Felkészítő tanár: Halász Ákos

Igazgatoi koszontes 9

A mezőgazdasági technikus tanulóink sikerei

OSZTV-re benevezett tanulók tudásának mérése két fordulóban történt. A döntőnek 2018. április 10-13 közötti időintervallumban a hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont.

A versenyen nyújtott teljesítménye alapján Farkas Zoltán, aki 72% összteljesítmény elérésével mentesült valamennyi vizsgafeladat teljesítése alól 100% teljesítménnyel és jeles (5) eredménnyel 5. helyet szerezte meg. Rádóczi Levente, aki a gyakorlati tevékenységet 71% felett teljesítette, így mentesült az adott vizsgafeladat teljesítése alól 100% teljesítménnyel és jeles (5) eredménnyel 10. helyen végzett, míg Halmágyi Zoltán az ország 12. legjobb mezőgazdasági technikusa lett.

Felkészítő tanárok: Patocskainé Anda Gabriella, Szűcs-Tisza Anett

Igazgatoi koszontes 10