"Egys\u00e9g\u00e9rt \u00e9s a b\u00e9k\u00e9\u00e9rt"

Ezen gondolaton felbátorodva született meg a kezdeményezés, amely a „Millió gyermek imádkozik együtt az egységért és a békéért” nevet kapta, és mint a neve mutatja, célja, hogy minél több gyermek imádkozzon együtt az egységért és a békéért. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium is bekapcsolódott ebbe az imádságos kezdeményezésbe október 18-án, amelynek keretein belül több mint harminc fiatal ismerkedett meg a rózsafüzér imádsággal, és imádkozott el egy teljes rózsafüzért Dr. Finta József érseki helynök, plébános atya vezetésével.

A rózsafüzér gerincét az 5×10 Üdvözlégy imádkozása alkotja, oly módon, hogy a szövegben Jézus neve után beillesztjük az egyik titkot. A titkok Jézus életére, illetve üdvtörténeti szerepére vonatkozó mondatok. A rózsafüzér titkai: örvendetes, fájdalmas, dicsőséges és világosság.

Ez egy meditatív imádság, amelyben a lényeg nem a kimondott szavakon van, hanem azokon keresztül a Máriával együtt imádkozó hívő bekapcsolódik Jézus (és így a Szentháromság) titkainak szemlélésébe.

Szent II. János Pál pápa mondta:” Hiszek ezen ima hatásában, mint a családok és a világon meglévő béke forrásában.

IMG 9926

IMG 9895

Please publish modules in offcanvas position.