Bohémélet 2.0

Az OperaKaland rendezvénysorozat keretében Puccini Bohémélet című operájának modern feldolgozását, a Bohémélet 2.0-t nézték meg. A közel 50 diák nagy érdeklődéssel fogadta a mai Párizsban játszódó szerelmi drámát. Az operát fiatal énekesek adták elő olaszul, a megértést a szövegek folyamatos magyar feliratozása segítette.

A látványos színpadkép, Puccini szívbemarkoló zenéje és az Erkel Színház atmoszférája magával ragadott mindenkit, felejthetetlen élményt nyújtva minden Tekósnak. Igazán tiszteletre méltó volt az az alázat, amivel a darab készítői egy klasszikus darab modernizálását megtették, sok rossz példával ellentétben. Maga a műfaj is nehezen befogadható egy mai tinédzsernek, mégis mindenkinek át tudták adni a darabban rejlő érzelmeket és gondolatokat.

Az OperaKaland rendezvénysorozat szervezői évek óta azon fáradoznak, hogy a középiskolás diákokkal megismertessék és megszerettessék az operák világát és minden egyes alkalommal be is bizonyítják, hogy ez a műfaj is közel hozható a fiatalokhoz és ez olyan jól sikerült, hogy hazafelé a vonaton szinte mindenkiben az a kérdés merült fel, mikor lesz a következő alkalom.

Ízelítőnek ide kattintva megtekinthető egy rövid film a színvonalas előadásról.

bohemelet1

Please publish modules in offcanvas position.